top of page
Gabi-work 2.png

Contentcreatie

Je website en je socialmediakanalen zijn de visitekaartjes van je organisatie. Hoe zorgen we er samen voor dat ze je identiteit optimaal uitdragen?

Bij social media is contentcreatie belangrijk, maar ook de strategie. Op welk communicatiekanaal wordt het middel gebruikt? Hoe reageert de doelgroep op verschillende platforms? Wat is het gewenste resultaat? Wat zijn de KPI's? Wat zijn de trends?

Ik bekijk eerst je Unique Selling Points (USP) en kernwaarden, en pas daarna het middel. Zo kunnen we samenwerken aan het beste eindresultaat.

Als je me vraagt wat het belangrijkste is bij social media of contentcreatie, zeg ik: blijf experimenteren.

Op deze pagina vind je door mij gemaakte socialmediavideo's, foto's, websitevideo's en nog veel meer.

Instagram

Instagram

Instagram heeft veel mogelijkheden voor content. Stories, Reels, Foto carrousel, polls en veel meer. Ik ben vooral trots op de posts die ik voor de Vrije Universiteit van Amsterdam heb geproduceerd als content creator. Samen met de Social Media Manager en Social Media Adviseur hebben we significante resultaten behaald. Neem een kijkje op de Instagram van @VUAmsterdam.

*Alle foto's en video's hiernaast zijn door mij gemaakt.

In de schijnwerpers
Ronald McDonald Huis Utrecht Reels

Briefly introduce yourself and share something interesting with website visitors. Double click to edit the text.

Hier zie je 'Maak kennis met', een reel gemaakt voor het Ronald McDonald Huis Utrecht.

Het doel van deze video was om de naamsbekendheid te vergroten.

Voorheen kregen hun beste reels ongeveer 1000 views, maar deze reel zorgde voor 10 keer meer views, namelijk 10,8 duizend views.

IMG_7879_edited.jpg

Linkedin

LinkedIn is de plek waar organisaties, stakeholders en medewerkers samenkomen. De toon of voice hier verschilt van andere socialemediaplatforms. Naast tekst en foto's biedt LinkedIn diverse contentopties, zoals het uploaden van PDF's en het stellen van vragen via polls.

Ik stem mijn berichten altijd af op het doel ervan. Hoe het publiek reageert, varieert afhankelijk van het type content. Sommige berichten genereren meer engagement maar minder likes, terwijl anderen meer likes, maar minder impressies hebben.

Voor privacy en auteurrecht redenen deel ik de gemaakte posts niet op mijn portfolio. Je kan een kijkje nemen op de LinkedIn pagina van Vrije Universiteit Amsterdam voor voorbeelden uit mijn huidige werk. 

*Alle posts zijn in samenwerking met de Social Media Manager en Social Media Adviseur gemaakt.

Linkedin

In de schijnwerpers

'Dat werkt niet op Linkedin!'

Als expert in een vakgebied hoort adviseren bij de rol.

Soms werd ik verteld dat video's niet geschikt zijn voor LinkedIn.

Met mijn kennis begreep ik dat de juiste video veel waarde kan toevoegen aan een LinkedIn-account.

Dit laat dus zien dat het soms niet aan het type content of bericht ligt, maar aan de doel en uitvoering.

Tiktok

TIktok is de platform waar je het snelst viraal kan gaan.

De jongere doelgroep zit grotendeels hierop, met uitzondering van Snapchat.

Trends analyseren, begrijpen en aanpassen is een van mijn sterke punten, waardoor ik meerdere keren voor virale video's heb gezorgd.

Voor mij is een TikTok-video succesvol als het aantal weergaven overeenkomt met het aantal volgers, en het wordt als viraal beschouwd als het aantal weergaven aanzienlijk hoger is dan mijn volgersaantal.

Je kan ook een kijkje nemen op de Tiktok pagina van VU Amsterdam, waar ik momenteel als content creator werk.

IMG_7897
Tiktok

In de schijnwerpers

The Best Social Media NL

Twee video's die ik heb geproduceerd zijn in de afgelopen maanden uitgelicht door The Best Social Meda NL,

*Concepten samen met Team Social van VU Amsterdam bedacht en eind redactie door de Social Media Manager en Social Media Adviseur.

Screenshot 2023-10-25 at 14.43.15.png

Andere soorten content

Content omvat niet alleen video's of foto's voor sociale media.

Ook professionele foto's, animaties en video's voor websites maken er deel van uit. De waarde van tekst mogen we evenmin over het hoofd zien. Tekst op een website zorgt ervoor dat bezoekers blijven hangen en je artikelen lezen.

Hieronder vind je een aantal soorten content die niet direct bedoeld zijn voor sociale media.

Website
website tekst content creatie nederland.png

Website

SEO, SEA, CMS, Google Analytics, Keywords, User Experience?

Zijn dit te veel woorden om te onthouden bij het beheren van je website? Maak je geen zorgen, want ik kan je daarbij helpen.

 

Hier zie je een voorbeeld van een rapportage van een 2021 website, gemaakt met Wordpress. Deze blogpost was gemaakt met behulp van de juiste zoekwoorden. Vanwege privacyredenen zijn alleen een aantal pagina's beschikbaar om te downloaden.

Professionele videos

Van testimonials tot promotievideo's. Deze video's worden gebruikt voor websites, YouTube, Facebook en Vimeo. Hierbij maak ik gebruik van mijn camera, belichting, audio- en bewerkingstechnieken.

Extra
Socialmedia video's

Fotografie

Voor sociale media heb je ook foto's nodig, soms van een persoon, een evenement, een locatie of zelfs een product. Met 8 jaar ervaring in fotografie ben ik flexibel en kan ik je kwaliteitsfoto's bieden.